Ryžių pudingas su uogų padažiuku

Ryžių pudingas su uogų padažiuku
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Ryžiai, 300 gramų
  • Pienas, 2 stiklinės
  • Grietinėlė, 50 mililitrų
  • Želatina, 25 gramai
  • Plombyras, 100 gramų
  • Avietės (šviežios arba šaldytos), 2 stiklinės
  • Cukrus, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Išbrinkinkite želatiną. Ryžius nuplaukite, užpilkite 3 stiklinėmis vandens ir išvirkite. Košę atvėsinkite, sumaišykite su pienu, grietinėle ir atitirpintu plombyru.

  2. Viską kaitinkite puode ant silpnos ugnies 15 min.

  3. Išmirkintą želatiną nusunkite, sumaišykite su puse cukraus ir supilkite į ryžių masę. Išmaišykite, išpilstykite į formeles ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

  4. Uogas ir likusį cukrų pertrinkite, jei norite (bet nebūtina) į uogų padažą galima įmaišyti šlakelį konjako. Prieš patiekdami pudingą apipilkite uogų padažiuku ir papuoškite šviežiomis uogomis.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rasa
» Rašyti komentarą