- Ryžiai, 300 gramų
- Pienas, 2 stiklinės
- Grietinėlė, 50 mililitrų
- Želatina, 25 gramai
- Plombyras, 100 gramų
- Avietės (šviežios arba šaldytos), 2 stiklinės
- Cukrus, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išbrinkinkite želatiną. Ryžius nuplaukite, užpilkite 3 stiklinėmis vandens ir išvirkite. Košę atvėsinkite, sumaišykite su pienu, grietinėle ir atitirpintu plombyru.
Viską kaitinkite puode ant silpnos ugnies 15 min.
Išmirkintą želatiną nusunkite, sumaišykite su puse cukraus ir supilkite į ryžių masę. Išmaišykite, išpilstykite į formeles ir padėkite į šaldytuvą sustingti.
Uogas ir likusį cukrų pertrinkite, jei norite (bet nebūtina) į uogų padažą galima įmaišyti šlakelį konjako. Prieš patiekdami pudingą apipilkite uogų padažiuku ir papuoškite šviežiomis uogomis.