- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Susmulkintas svogūnas, 0.5 vieneto
- Perspaustos česnako skiltelės, 3 vienetai
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Malta jautiena, 800 gramų
- Aitriųjų paprikų milteliai, 1.5 valgomojo šaukšto
- Malti kuminai, 1 arbatinis šaukštelis
- Raodonėliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Saldžiosios paprikos milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kajeno pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Konservuotų pupelių skardinė, 1 vienetas
- Konservuotų pomidorų skardinė, 1 vienetas
- Truputis tarkuoto Čederio sūrio papuošimui
- Truputis grietinės
- Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūną apie 5 minutes, sudėkite česnaką ir kepkite dar minutę, sudėkite pomidorų pastą, jautienos faršą ir gaminkite, kol mėsa nebebus raudona. Nupilkite riebalus, puodąir vėl pastatykite ant ugnies.
Suberkite paprikos miltelius, kuminus, raudonėlius, kajeno pipirus, pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų. Sudėkite nusunktas pupeles ir sutrintus pomidorus, užvirinkite, sumažinkite temperatūrą ir troškinkite 20 minučių. Jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų.
Patiekite pabarstę sūriu, uždėję šiek tiek grietinės ir smulkintų svogūnų laiškų.
Šis puikus šildantis troškinys itin tiks šaltai dienai!