Aromatingas ir aštrus alyvuogių aliejus

Aromatingas ir aštrus alyvuogių aliejus
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 250 mililitrų
  • Rozmarino šakelės, 2 vienetai
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Nedideli čili pipirai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į tvirtai užsisukantį butelį ar stiklainį dėkite rozmarino šakeles, česnaką (lupti nebūtina), čili. Užpilkite kokybišku alyvuogių aliejumi. Tvirtai užsukukite.

  2. Aliejų laikykite tamsioje, vėsioje vietoje 7-10 dienų, o tuomet naudokite salotoms, įvairioms užtepėlėms, skrebučių apšlakstymui ir pan. Kepimui šis aliejus netinka.

  3. Aliejų galima aromatizuoti ir skaninti kitomis prieskoninėmis žolelėmis, juodaisiais pipirais.

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą