Apverstas obuolių pyragas su kefyru

Apverstas obuolių pyragas su kefyru
Tešlai:
  • Kefyras, 1 stiklinė
  • Sviestas (kambario temperatūros), 50 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Miltai, 1.5 stiklinės
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Įdarui:
  • Obuoliai, 4
  • Cukrus, 1 žiupsnelis
  • Cinamonas, 1 žiupsnelis
Kita:
  • Sviestas (formai patepti), 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Formą atsegamais kraštais ištepkite sviestu.

  2. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Obuolius suberkite į sviestuotą formą.

  3. Tešlai skirtus ingredientus sumaišykite. Turėtų gautis grietinės tirštumo (gal net kiek tirštesnė) tešla.

  4. Tešlą paskirstykite ant obuolių.

  5. Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  6. Iškeptą pyragą truputį apvėsinkite ir išverskite į lėkštę taip, kad obuoliai atsidurtų viršuje.

  7. Į obuolių įdarą galima įmaišyti skrudintų riešutų, džiovintų spanguolių.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
Siųsti
» Komentarai
pyragelis
2016-09-29 15:03
man jis irgi kazkoks neiskiles gavosi...isivaizdavau kitaip
Renata
2015-07-31 22:40
Skanu...tik nezinau kiek jis cia iskilt turejo...toks jausmas kad man susileido jis truputi ..