Apkepas su avižų dribsniais, riešutais ir vaisiais

Apkepas su avižų dribsniais, riešutais ir vaisiais
Ingredientai:
  • Bananai, 2 vienetai
  • Mėlynės, 1.5 stiklinės
  • Medus, 0.25 stiklinės
  • Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
  • Graikiniai riešutai, 0.25 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cinamonas, 1 žiupsnelis
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Keraminį ar stiklinį kepimo indą ištepkite sviestu. Išdėliokite griežinėliais supjaustytus bananus, suberkite pusę mėlynių, pabarstykite cinamonu, pašlakstykite šaukštu medaus. Uždenkite folija. 15 min. pastatykite į iki 175C įkaitą orkaitę.

  2. Tuo tarpu inde sumaišykite dribsnius, pusę smulkintų riešutų, kepimo miltelius, pagardinkite cinamonu, berkite žiupsnelį druskos.

  3. Atskirame inde išplakite likusį medų, pieną, kiaušinį, vanilinį cukrų.

  4. Ištraukite kepimo indą iš orkaitės, ant pakaitintų bananų suverkite sausą dribsnių mišinį, supilkite pieno ir kiaušinio plakinį, pabarstykite likusiomis uogomis bei riešutais.

  5. Grąžinkite į orkaitę dar 30 min., jeigu ims svilti, pridenkite folijos lakštu.

  6. Apkepą supjaustykite ir tiekite.

  7. Šis puikus, labai skanus ir tikrai maistingas apkepas puikiai tiks ypatingiems pusryčiams.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Toma
» Rašyti komentarą