- Sviestas, 120 gramų
- Cukrus, 600 gramų
- Vanilė, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Citrinos Žievelės, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Miltai, 340 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Apelsinų sultys, 2 stiklinės
- Gvazdikėliai, 1 žiupsnelis
- Kvapieji pipirai, 3 vienetai
- Cinamono lazdelė, 1 vienetas
- Apelsinai, 3 vienetai
- Šokoladas, 120 gramų
- Plakta grietinėlė, 1 stiklinė
- Kiaušinio baltymai, 3 vienetai
- Uogienė, 3 valgomieji šaukštai
- Apelsinai
Sumaišykite sviestą, 120 g cukraus, vanilę, tarkuotas citrinos žieveles, vieną kiaušinį, druską ir miltus. Tešlą įvyniokite į maišelį ir palikite kameroje 30 minučių (galima ir per naktį).
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Iškočiokite tešlą ir išklokite ja kepimo formą. Gerai prispauskite prie šonų, būtinai pabadykite šakute. Kepkite 20-30 minučių, kol gražiai pagels.
Apelsinus supjaustykite riekelėmis.
Į puodą supilkite 2 puodelius cukraus (400 g) ir 2 puodelius apelsinų sulčių. Įdėkite gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus ir cinamono lazdelę. Pavirkite sirupą apie 10 minučių. Tada sudėkite apelsinus ir dar pavirkite apie 10 minučių.
Išimkite vaisius iš ir nuvarvinkite, leiskite šiek tiek apdžiūti.
Nukoškite sirupą.
Vandens garuose ištirpinkite 60-70 % šokoladą. Šokoladui ištirpus, nukaiskite, bet indą palikite garuose, kad liktų šiltas.
Suplakite tris baltymus.
Sudėkite 80 g cukraus į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir pavirkite pora minučių. Jums reikės stiklinės su šaltu vandeniu ir ledukais. Įkiškite pirštą į stiklinę, tuomet į puodą ir vėl į stiklinę. Tai kartokite tol, kol tarp pirštų pajusite minkštą kamuoliuką. Jei viską darysite greitai, tikrai nenusideginsite pirštų. Bet jei norit išvengti šio metodo, tiesiog pamatuokite cukraus temperatūrą, kad būtų įkaitęs iki 115 laipsnių.
Kai cukrus paruoštas, atsargiai ir palengva maišydami supilkite jį į išplaktus baltymus, įmaišykite šokoladą ir galiausiai - plaktą grietinėlę bei šiek tiek apelsinų sirupo.
Ant iškepusios tešlos supilkite šokoladinę masę. Gražiai išlyginkite ir sudėkite apelsino skilteles. Ant viršaus patepkite pasirinktos ištirpintos uogienės arba džemo (labai tinka abrikosų skonio džemas).
Tartą galima tiekti tiek atvėsintą, tiek kambario temperatūros.