Apelsininiai varškėčiai

Apelsininiai varškėčiai
Ingredientai:
  • Varškė, 400 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Apelsinai, 1.5 vieneto
  • Vanilinis cukrus
  • Tiršta grietinė, 1 stiklinė
  • Aliejus kepimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupkite pusę apelsino, išspauskite 2 šaukštus sulčių.

  2. Giliame dubenyje sumaišykite varškę, cukrų (atidėkite į šalį porą šaukštų), kiaušinį, tarkuotą žievelę, du šaukštus grietinės ir sultis.

  3. Po truputį suberkite miltus ir padarykite nelabai kietą tešlą.

  4. Suformuokite varškėčius ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

  5. Padažui atpajaukite dvi antrojo apelsino riekutes su žievele, smulkiai supjaustykite ir trintuvu pertrinkite su grietine ir 2 šaukštais cukraus.

  6. Įmaišykite likusio apelsino žievelę.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Erika
» Rašyti komentarą