- Bet kokios žuvies filė, 1 kilogramas
- Česnako skiltelės, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
- Citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Tarkuota citrinos žievelė, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Raudonėliai arba rozmarinai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Dideliame dubenyje sumaišykite smulkiai supjaustytą ar tarkuotą česnaką, aliejų, citrinos sultis, žievelę, pipirus, druską ir žoleles, sudėkite žuvį taip, kad marinatas dengtų visą paviršių. Uždenkite dangčiu ir palikite marinuotis šaldytuve 15-20 min.
Įkaitinkite grilį (arba įkaitinkite orkaitę) iki 150 laipsnių, vienu sluoksniu ant grotelių išdėliokite žuvies gabaliukus. KEpkite iš abiejų pusių po 5-10 min.