- Aguonos (maltos), 100 gramų
- Graikiniai riešutai (smulkinti), 100 gramų
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
Kiaušiniai turėtų būti kambario temperatūros, tad juos iš anksto išsiimkite iš šaldytuvo. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus plakite iki standžių putų, po truputį, dalimis dedant cukrų. Kuomet baltymai bus standūs (pavertus indą jie turėtų nekristi ir beveik nejudėti) supilkite aliejų, perplakite, tuomet sudėkite trynius ir vėl perplakite. Galiausiai įmaišykite aguonas ir riešutus. Viską gerai permaišykite.
Gautą tešlą supilkite į kepimo formą atsegamais kraštais.
Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Nevarstykite orkaitės durelių ir netikrinkite ar pyragas iškepęs dantų krapštuku, nes jis gali sukristi. Po 40 min. orkaitę išjunkite, dureles atsargiai praverkite ir pyragą palikite orkaitėje dar 20 min.
Pyragas labai purus, tirpstantis burnoje. Jį tinka patiekti su šviežiomis uogomis.
2016-11-23 05:58