Abrikosų ir muslio kamuoliukai

Abrikosų ir muslio kamuoliukai
Ingredientai:
  • Džiovinti abrikosai, 150 gramų
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kardamonas, 1 žiupsnelis
  • Muskato riešutas, 1 žiupsnelis
  • Sezamo sėklos, 50 gramų
  • Miuslis, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasmulkinkite abrikosus, sudėkite į gilesnę keptuvę, pagardinkite cinamonu, kardamonu, muskato riešutu, užpilkite pusę stiklinės vandens ir ant vidutinės ugnies troškinkite iki kol abrikosai bus minkšti, apie 15 min. Vis pamaišykite. Palikite atvėsti.

  2. Miuslius (įvairių kruopų, dribsnių, džiovintų uogų ir vaisių pusryčių mišinys, naudokite mėgstamiausią) sutrinkite maisto smulkintuvu, sudėkite atvėsusius abrikosus ir trinkite maisto smulkintuvu iki kol susidarys vientisa masė. Jeigu trinti labai sunku, tai galite įpilkite truputį vandens.

  3. Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kamuoliukus.

  4. Sezamo sėklas apskrudinkite ketuvėje be papildomų riebalų. Jose apvoliokite suformuotus kamuoliukus.

  5. Tai puikus, maistingas ir sveikas užkandis.

Porcijų skaičius: 30
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą