Trumpai apie džiovintų slyvų naudą

Džiovintos slyvos – itin naudingas sveikatai produktas. Vertingųjų medžiagų koncentracija jose yra didesnė, negu šviežiuose vaisiuose, tačiau tai dar ne viskas. Štai dėl kokių priežasčių vertėtų jų dažniau įtraukti į savo racioną.

  • Džiovintose slyvose gausu tiek tirpiųjų maistinių skaidulų, kurios mažina „blogojo“ cholesterolio lygį kraujyje, tiek netirpiųjų (gerina žarnyno peristaltiką).
  • Džiovintos slyvos saugo dantų emalį nuo pažeidimų, jį stiprina, užkerta kelią ėduonies atsiradimui.
  • Pasižymi gana stipriu antibakteriniu poveikiu.
  • Didina darbingumą, palaiko gerą organizmo tonusą.
  • Reguliuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme.
  • Jaunina ir gerina visų vidaus organų būklę.
  • Padeda nuo vidurių užkietėjimo, šalina šlakus (trumpai tariant, valo organizmą)
  • Atgaivina veido odą.
  • Padeda kovoti su anemija ir avitaminoze.
  • Užkerta kelią onkologinėms ligoms.


Pastaba: nors šis produktas skanus ir naudingas, valgant labai svarbu nepamiršti saiko – kaip ir visi kiti džiovinti vaisiai, tokios slyvos turi gana daug kalorijų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
rimas
2019-03-21 16:52
zmogau,visada ir visur reikia tureti ir naudoti smegenis(savo)...