Purus varškės apkepas

Varškė, o taip pat ir kiti pieno produktai - gyvybiškai svarbūs tiek vaikams, tiek suaugusiems žmonėms. Šį kartą siūlome labai purų ir skanų varškės apkepą.


Reikės:

  • 2 šaukštų aliejaus
  • 100 gramų razinų
  • 2 šaukštų manų kruopų
  • 100 gramų grietinės
  • Vieno kiaušinio
  • 0.5 kg varškės
  • Džiūvėsėlių
  • Druskos
  • Šiek tiek cukraus


Varškę sutrinkite per sietelį, įmuškite su cukrumi išplaktą kiaušinį. Ten pat suberkite manų kruopas, sudėkite grietinę, sviestą, razinas ir pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite ir gautą tešlą supilkite į džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą. Paruoštą apkepą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite maždaug 40 minučių.

Patiekite su šviežiomis uogomis, sirupu arba uogiene.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
nijolė
2012-03-24 15:48
razinas aš apvolioju miltais tai apkepe jos nenusėda i dugna ir naudoju tik sviesta.
nesvarbu
2012-03-22 23:26
manau kiausinio vieno tikrai negana....
Kristina
2012-03-16 21:04
Man asmeniskai daug skaniau varskes apkepas su manu kruopomis, nei su ryziais. Kazkas cia teisingai pastebejo, nesimato nei razinu, nors jos ir paminetos, nei tas taisybe, kad ivardintos recepte manu kruopos, o ideta fto su ryziais, galai nesueina .As asmeniskai skarda patepu sviestu, i varske imusu 3 kiausinius, imu 3 pokelius varskes po 180gr. Pilu manu kruopu ir idealu deti rugpieni. Dedu razinas, truputi cukraus ir druskos, na man iseina super gerai
ingrida
2012-03-16 17:51
na man tai patinka kai viena raso,kita rodo,o dar velniai zino kas is tokiu receptu gaunasi,jei mieloji nezinai pati tikslumo,tai gal jau zmoniu neklaidink su savo tokiais receptais
Bri
2012-03-16 16:52
Man apkepas visada sukrenta, kol kepa viskas gerai toks grazus, pakiles tik prapjaunu iskart subliuksta.