Kodėl nereikia atsisakyti duonos?

Ar kada susimąstėte, kaip dažnai susiduriate su nuomone, kad valgyti duoną yra nesveika, kad ji skatina svorio augimą ir t. t.? Panašu, kad apie tai galima pamiršti – britų mokslininkai įrodė, kad duona iš tiesų turi labai daug kaulams reikalingo kalcio ir B grupės vitaminų, padedančių kovoti su stresu. Sakysite, visa tai žinoma jau seniai. O ar bent numanote, kokias kitas problemas ji gali išspręsti?

Naujausiame žurnalo „Mitybos biuletenis“ numeryje mitybos ekspertai teigia: „Duona padeda įsisavinti daugiau nei  10 % kasdienės baltymų, folio rūgšties ir geležies normos“.

2–3 duonos gabaliukai duonos per dieną jums padės:

 

  • Suteikti odai lygumo ir švytėjimo, kadangi šiame produkte yra labai svarbių jai baltymų;
  • Sustiprinti kaulus (duonoje yra kalcio);
  • Pagerinti smegenų veiklą (tai padaryti padės geležis);
  • Mūsų nervams reikalinga folio rūgštis, o duona – tai vienas iš jos šaltinių;
  • Kasdien vartojama duona gerina virškinimą. Netirpios šiame produkte esančios skaidulos stimuliuoja žarnyno peristaltiką ir užkerta kelią vidurių užkietėjimui.


Išvada labai paprasta: valgykite duoną ir būkite sveiki!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
mecislovas v
2012-09-14 21:40
duona,duonelė,-maistas mūsų kasdieninis... tai taip pažįstami žodžiai ,tarsi iš maldos.Tai tikrai svarbus maisto produktas ir ,jei namuose pasibaigė,atrodo, kad ir valgyti daugiau nieko nėra..