Geriausi užkandžiai biurų darbuotojams

Niekam ne paslaptis, kad biurų darbuotojai, sėdintys kiaurą dieną prie kompiuterio, mėgsta pakramsnoti ką nors skanaus. Vis dėlto rimčiau apie savo pasirinkimą pradedama mąstyti tik tada, kai suvalgytos bandelės ir šokolodukai riebalų pavidalu nusėda ant talijos. Kuo užkandžiauti, kad tai nekenktų nei figūrai, nei sveikatai?

Jei kalbėtume ne tik apie racioną, bet ir valgymo dažnumą, idealiu atveju reikėtų valgyti po 5 ar net 6 kartus per dieną – taip lengviausia išvengti alkio jausmo ir palaikyti kūno svorį. Tačiau iš ko galima rinktis?

Vaisiai ir uogos

Vasarą tikrai negalimą skųstis šių produktų trūkumu – o juk tai yra pats vertingiausias vitaminų r mikroelementų šaltinis. Pasiimkite į darbą lėkštutę mėgstamų uogų ir vaisių, užkandžiaukite šiais skanumynais per dieną. Biurų darbuotojams itin naudingos kriaušės – jos mažina dirglumą, pagerina darbingumą, užkerta kelią lėtiniam nuovargiui ir stresui. Kad jas suvirškinti būtų lengviau, užsigerkite vandeniu.

Rūgštaus pieno produktai

Geriau iš namų pasiimti pakelį kefyro ar suvalgyti varškės nei bėgti į artimiausią parduotuvę nusipirkti ledų porcijos. Tiks bet kurie jūsų mėgstami rūgštaus pieno produktai.


Riešutai

Riešutuose gausu augalinės kilmės baltymų, kurie teigiamai veikia organizmą ir padeda išsaugoti energijos balansą. Žemės riešutai svarbūs nervų sistemai, graikiniai – gerina atmintį. Lazdynų riešutai stiprina imuninę sistemą, o migdolai naudingi regėjimui.

Džiovinti vaisiai

Jie labai naudingi bet kuriuo metų laiku. Džiovinti abrikosai yra ne tik skanūs, bet taip pat ir padeda deginti riebalus, o razinos – stiprina širdį. Džiovintos slyvos padeda iš organizmo pašalinti toksinus.

Juodasis šokoladas

Negalima sakyti, kad jis vertingesnis už riešutus, šviežius ir džiovintus vaisius ar rūgštaus pieno produktus, tačiau tikrai naudingesnis už pyragėlius ir ledus. Juodasis šokoladas gerina smegenų veiklą, tačiau piktnaudžiauti juo negalima – atminkite, kad reikėtų apsiriboti ne plytele, o vienu ar dviem gabalėlėliais.

» Rašyti komentarą